DET Känner jag mig sminkad min mamma harmoni

Vulkanen misslyckades och snart kommer alltså Clémentine. Av den anledningen kollade jag upp några fraser på google translate igår. Jag upptäckte dock ett fel i systemet. När jag skulle översätta "Det här är min mamma", så blev det mycket riktigt "Ceci est ma mère", men när jag översatte den meningen till svenska igen bara för att kolla om det blev rätt så blev det: "DET Känner jag mig sminkad min mamma harmoni". Jag tror inte jag vågar lita på google translate.

Nej, nu måste jag fortsätta städa.

18 år!

Då var det min födelsedag igen. Den här gången är det dock lite speciellt för jag fyller nämligen 18 och det innebär, hur mycket ni andra än vill förneka det, att jag är vuxen. Det är i alla fall den rådande definitionen av vuxen i alla sammanhang som räknas.

Imorse blev jag väckt av mamma, Axel och mormor och fick presenter. Ett halsband, en film, en chokladask, pengar och en bukett gula rosor.

Jag hade sovmorgon till kvart över ett, men jag steg upp vid åtta i alla fall. Jag hann plugga en del innan jag och Lotta cyklade i regnet. Som vanligt var det skitväder på min födelsedag med både snö och regn.

I skolan var det religion med en slags genomgång kan man väl kalla det, men ni som känner Britt-Marie vet att det oftast inte är så rakt på sak. Sen skulle det vara samhällskunskap men Bosse var förstås inte där som vanligt och vikarien var inte där så jag cyklade hem igen efter en lektion.

Jag är väldigt arg på Maria just nu. Hon hade pratat med Julia och några andra innan religionen och sagt att det var klart att hon var ledsen. Varför var hon ledsen då? Jo, det är vårt fel för att vi gick på Grease istället för hennes ovärderliga historialektion. Det sårade tydligen hennes känslor. WTF!? Hon kom ju inte ens på historian som vi skulle ha innan Grease började och nu är vi tydligen onda som gick på en föreställning som alla klasser ska gå på.

Efter skolan har jag mest pluggat och städat. Det var väl allt.

Grease

Jag som trodde att fransmännens besök skulle bli försenat som genom ett mirakel tack vare askmolnet, men nu låter det tyvärr som om de ska komma i alla fall. Jag skulle prata med Maria om det, men hon dök ju inte upp på lektionen.

Vi såg på Grease idag. Den var faktiskt bra, bättre än filmen. Det kan ju bero på att jag tycker att filmen suger, men det var kul att se i alla fall.

Efter musikalen cyklade jag hem och fick uppleva nederbördens hela spektrum. Både regn, hagel och snö. Längre än så här har jag inte tid att skriva, jag måste plugga NK.

:D

Som alla redan vet så ska jag opereras den 27/4. Av den anledningen ringde mamma till sjukhuset idag för att få veta mer om vilka tider som gäller med mera, det var nämligen väldigt dålig information på kallelsen jag fick.

Hon hade frågat när jag skulle vakna, och då sa den hon pratade med att de visste de inte än, men att hon skulle få reda på det när jag skrivs in. Hon sa att det är bra om mamma följer med mig dit, så jag ska alltså inte åka själv till Falun i alla fall. Visserligen hade jag tänkt att det här var ett ypperligt tillfälle att visa min självständighet med anledning av att jag då kommer att vara 18 dvs myndig och vuxen, men jag måste erkänna att det faktiskt är skönt att mamma följer med. Något som är väldigt dåligt är att jag måste sova där en natt till och åka hem på onsdagen, så det blir alltså två dagar jag blir borta. Fan! Och jag som skrev till Clementine att jag bara skulle vara borta en natt.

På tisdag ska jag till lasarettet och ta blodprov. Nödvändigt att göra det en vecka innan. Kan de inte bara ta det när jag kommer dit på måndagen? Jag blir väldigt stressad av sånt här, som om jag inte har nog med saker att göra!

Nu över till en glad nyhet. Jag satt vid datorn när mamma kom hem. Hon gick och kollade vad det var för post som Axel hade tagit in. Hon ropade att det var ett brev till mig. "Jaja, det är väl nåt från banken", tänkte jag och satt lugnt kvar vid datorn. Ända tills hon sa att det var från kommunen, då blev det fart på mig.

Jag har fått sommarjobb!!! Yes, jag som hade gett upp hoppet :D. Jag ska jobba på visentparken tre veckor i slutet av sommaren. 


Don't put all your eggs in one basket!

Imorse (lördag morgon alltså) när jag lyssnade på radio hörde jag att polens president samt stora delar av Polens militära och politiska elit hade dött i en flygolycka. Den första tanken som for igenom mitt huvud var vilken enorm katastrof det måste vara för Polen som nation, sen kom uttrycket "don't put all your eggs in one basket" upp i mitt huvud. Det var väl väldigt korkat att alla de viktiga människorna inom politiken åkte i samma plan.

Undrar hur de kommer göra nu med styret i Polen. Undrar vad som skulle hända i Sverige om nåt liknande hände... hmmm.

Och för er som undrar varför jag lyssnade på radio som jag så sällan gör så erkänner jag: radion var på efter att jag och mamma hade löst melodikrysset.

Samanfattning av påsken

Fan, också! Jag hade skrivit ett jättelångt blogginlägg och så loggades jag ut när jag skulle publicera det så allt försvann. Jag orkar inte skriva om det så jag skriver en kort sammanfattning:

Jag har spelat i påskturneringen hela helgen så det har inte blivit nåt påskfirande för min del. Det gick skitdåligt, men det var kul i alla fall.

Eftersom jag var väldigt trött efter att ha spelat schack 12 timmar om dan och lagt mig vid halv två i flera dagar så gick det inte så bra på körlektionen imorse. En till sak som inte var så bra var att jag missade en körlektion i torsdags och sen fick jag reda på att jag ska opereras när Clementine är här. Jag har ingen aning om hur jag ska lösa det, men jag vill helst inte skjuta fram operationen för då kan det ju ta jättelång tid innan jag får nästa tid.

I torsdags var mina vänner här också och det var ju i alla fall kul. Vi satt och fikade ett bra tag och sen tittade vi på "New Moon". Seriöst tycker ni verkligen att den är bra? Den första filmen var väl ok, men den där var ju bara dålig.

Nej, nu ska jag gå och titta färdigt på house. Ha det bra!

RSS 2.0