Ny mentor

Idag var det alltså filmdag för SP. Lite tråkigt att vi fick se Pans labyrint som alla som läser spanska har sett minst en gång förut. Egentligen var det inte en hel filmdag för Thord ringde till Britt-Marie i förfäran och sa att vi inte kunde missa idrotten, så vi spelade innebandy först.

Innebandy är kul så det var ju faktiskt bra att vi hade idrott. Och det bästa av allt, jag gjorde två mål:D. Ett av dem såg till och med Thord och det var det snyggaste innebandymålet jag nånsin har gjort. Det beror nog på att jag nästan aldrig gör mål i innebandy så därför blev jag väldigt glad av att kunna bidra med något till laget.

Efter att vi hade sett filmen så skulle vi diskutera den och vi i SP08 förutom ekonomi hamnade i Britt-Maries grupp så vi fick nog sluta sist.

När jag och Mattias stod och pratade om Maria vid bordet vid skåpen i väntan på att det skulle bli dags att gå ut till busshållplatsen kom Maria plötsligt fram till oss från ingen stans. När man talar om trollen. Hon meddelade att vi har bytt mentor till Rappen från och med nu. Hon har inte tid med oss, hon måste fokusera på ettorna. Sen gick vi till bussen. Så plötsligt kan man alltså byta mentor.

GAAAH!

Varför ska jag alltid skämma ut mig för? Det blir jobbigare och jobbigare ju mer jag tänker på det. Jag har ingen lust att gå in på det närmare, men de som läser det här vet nog vad jag syftar på.

Det och min uppsats som aldrig blir klar gör att min puls ligger på 90 hela tiden fast jag sitter stilla. Jobbigt!

Klassfest hos Amanda

Igår var det klassfest hos Amanda. Therese kom med idén att vi skulle överraska Dania med en fest innan hon flyttar, så det gjorde vi. Hon blev överraskad så det var ju lyckat:)

Det hela var mycket roligt. Lite för roligt för mig kanske... Lotta åkte hem tidigt för att Kim mådde dåligt, men jag ville väldigt gärna stanna längre så Lars Wahlgren (som för övrigt var med i Avesta schacksällskap när han var liten) erbjöd sig mycket vänligt att skjutsa hem mig. Tyvärr så skulle de flesta ner på krogen så jag stannade inte mycket längre än Lotta och de andra.

Till min stora glädje kom hela gänget inklusive Carro som hade ögoninflamation så det var nog roligt. Jag tror att de också hade roligt i alla fall till en början, men anade jag en viss frustration när Lotta sa att de skulle åka hem?

Idag mår jag bra. Lite illamående och lätt huvudvärk i morse, men annars är allt som vanligt.

En lyckad dag

Idag var jag på stan med Lotta. Jag köpte en lång blus/skjort-liknande sak och sen gick vi till bokhandeln för jag var ute efter en bok; Pianisten. Trots att jag nyss har läst den kände jag att om den var på rea kunde det vara värt det för den var ju bra. Efter lite letande hittade jag faktiskt det jag letade efter, 39kr stod det på prislappen. "Vilket fynd!", tänkte jag och gick för att betala. Jag blev glatt överraskad när kassörskan sa att den bara kostade 12 kr. Jag räknade inte med rabatten på 70%. Ett superfynd skulle man kunna säga. Jag är mycket nöjd både med den och klädesplagget jag köpte.

Idag snöade det igen. På grund av det är jag inte villig att följa trenden och ta på mig tygskor mitt i vintern, men eftersom mina skor gick sönder igår var jag tvungen att använda mina stövlar idag. Jag fick ett skavsår på min högra lilltå, men i övrigt fungerar de ju, och ett litet skavsår är ju inte direkt nåt att gnälla över. Det har varit en lyckad dag med andra ord.

Vårväder?

Igår kämpade jag mig igenom snön till vårt lilla skjul och kämpade mig sedan tillbaka bärandes på Axels cykel. Jag hade bestämt mig för att ta årets första cykeltur, och det gjorde jag också. Utan något bestämt mål cyklade jag runt i solen och jag kände att jag skulle ha tagit på mig vårjackan i stället. Fåglarna kvittrade och det var varmt. När jag cyklade runt i Grytnäs var det verkligen vår.

Idag vaknade jag och förväntade mig att se ännu en härlig vårdag när jag tittade ut genom fönstret. Besvikelsen var enorm när jag i stället såg att det var rena snöstormen ute. Har vi inte haft tillräckligt med snö redan?

Jag har alltid känt stor sympati med de stackars människorna som levde på den senaste istiden och nu mer än nånsin känner jag vilken tur jag har som inte är en av dem. Vår vinter kommer i alla fall att ta slut, även om det inte känns så just idag. Men man ska inte låta sig luras, våren är på väg, den bidar bara sin tid.

BOMULL!

Nu är det länge sen jag skrev nåt här på bloggen igen. Aplänge kanske till och med, eller vad säger du Lotta?

Nu när jag nyss har gjort samhällsprovet och stressen inför historiauppsatsen inte har tagit över än så tänkte jag att jag väl kunde kosta på mig ett blogginlägg så här har ni det:

Dagens höjdpunkt var nog Bitt-Maries "BOMULL!". Men hennes Bo-ko uttal på "Vi måste bygga en muuur!" var också ganska bra. Haha! Värst vad hon lever sig in i det hon pratar om, men jag kan ju inte påstå att vi kommer långt på religionen. Finns det något ämne som vi gör ännu mindre på? Ja, just det. Det finns ju samhällskunskap också. Jag kan ju varken påstå att jag gjorde särskilt mycket på lektionerna eller att jag pluggade mycket. Jag tror ändå att provet gick hyfsat. Ekomomi intresserar mig inte så mycket och jag är inte lika bra på det som politiska ideologier så om jag får VG på provet så är väl det ok eftersom det gick bra på förra provet.

Fan! Nu ramlade det ner snö från taket igen. Jag har ju nyss skottat bort en del som hade ramlat under dan. Mamma och Axel är i Borlänge för Axel spelar schack. Jag som inte vill boka upp mig genom att ställa upp i en sån turnering som går i Borlänge varje torsdag får stanna hemma och skotta bort snö och is i stället. Nej, en skottning räcker, jag tänker säga att jag inte märkte att det ramlade ner mer snö.

Lista på saker...

Lista på saker jag skulle göra, men inte gjorde på sportlovet:
  1. Skriva på svenskan
  2. rensa hårddisken
  3. göra säkerhetskopior på det viktigaste på hårddisken
  4. Analysa partier
  5. Lägga in partier på chessbase
  6. Lära mig en variant i franskt
  7. städa mitt rum
Lista på saker jag ska göra nu, men inte gör:
  1. Skriva på svenskan
Lista på saker jag i stället gör:
  1. Tittar på roliga bilder (http://explainthisimage.com/unexplainable-photo/1977-it-s-the-15th-annual-white)
  2. Kollar på youtubeklipp
  3. Skriver ett meningslöst blogginlägg

Riskettan och en nedslående shoppingrunda

Idag var jag på riskettan. Det var väl ok. Lite tråkigt, men det var ju inte outhärdligt direkt. Det var dock jobbigt att stiga upp klockan 7.

Riskettan slutade vid 12-tiden och mamma som hade tagit ledigt idag kom och hämtade mig och vi åkte hem och åt lunch.

Sen var det dags för dagens nästa prövning som jag hade fasat länge för. Det var dags att handla kläder. Jag behövde det för jag var i desperat behov av nya kläder. Tråkigt nog är jag fortfarande det. Jag fick bara lite underkläder och en t-shirt med mig hem trots att jag provade igenom halva H&M:s utbut kändes det som. Flera timmars jobb till ingen nytta :( Jag behövde ju underkläder så det var väl till nån nytta, men jag måste gå ner minst 10 kg innan jag försöker handlar på H&M igen. Eller Vero moda, eller Lindex eller Åhléns... fan!

Riskettan en mycket roligare än en shoppingrunda är min oundvikliga slutsats.

Besök i Fagesta

Nu sitter jag hemma hos pappa och skriver. Det blir inte ett så långt inlägg för klockan ett ska jag och Axel vara hemma hos farmor och äta lunch. Fredrik (kusin) kommer och det var ett tag sen vi träffade honom så det ska väl bli ganska kul. Igår spelade vi så klart kort hos farmor när vi kom dit. Jag vann nästan 50 kr mohahaha! Plump är ett roligt spel :)

Vi skulle berätta för farmor om det var städat här, men pappa bad oss att säga att det såg ok ut. Jag tycker inte att det ser ok ut.

Apropå pappa så har han bytt jobb helt plötsligt utan att säga nåt. Eller nu har han nån sorts praktik, men han har blivit lovad ett jobb inom kommunen.

Nu sitter Axel och spelar samma slinga om och om på gitarr. Oj, nu sänkte han det en tonart, vilken underbar variation. Aaah, jag blir galen av det där ljudet.

RSS 2.0