Ny blogg

På fältkursen har vi en uppgift att skapa en blogg. Väldigt passande eftersom den här bloggen är på gränsen till död. Bloggen handlar om det intressanta ämnet TV och jag hoppas att ni kommer vara flitigare att kommentera där.

http://tvrecensenten.blogg.se/

Högerextrema vindar

Valet var en nationell katastrof! Inte nog med att vi kommer att regeras av en allians som bryr sig mer om landets ekonomi än om någon av dess invånare, undantaget dem själva naturligtvis, nu har vi även ett rasistiskt parti i riksdagen. Lars Ohly hävdar att det blåser högerextrema vindar över Europa; nu kan även vi känna dem och visst känns det väldigt kallt? Vad ska vi göra för att förändra den här situationen?

Skolval

Här kommer det utlovade resultatet i skolvalet:             

Parti                                                       Antal röster (av totalt 474)
  1. Socialdemokraterna                            136
  2. Sverigedemokraterna                           85
  3. Miljöpartiet                                          67
  4. Moderaterna                                        59
  5. Folkpartiet                                           46
  6. Blankt                                                 24
  7. Vänsterpartiet                                      20
  8. Centerpartiet                                       19
  9. Kristdemokraterna                               13
  10. Piratpartiet                                            3
  11. Feministiskt initiativ                                1
  12. NSDAP (nazistpartiet)                             1

Inget är så uppfriskande som en politisk debatt.

Såhär dagarna före valet överöses vi med politiska budskap överallt. Ingenstans kommer man undan, vare sig vi är i skolan, på stan eller hemma i tv-soffan. Detta inlägg är naturligtvis inget undantag.

I stort sett all min vakna tid har på ett eller annat sätt handlat om politik de senaste dagarna eftersom jag går samsam och det faller på vår lott att anordna både skolval såväl som politisk debatt.

Jag och Matilda höll i debatten under förmiddagen, vilket jag är övertygad om att alla som läser denna blogg redan vet, och jag tycker att det gick bra. Jag var extremt nervös innan, men jag överlevde.

Andra debatten var enligt mig bättre och det gick extremt hett till, särskilt när det var dags för publiken att ställa sina frågor, vilka nästan uteslutande var riktade mot Sverige demokraternas dåligt förberedda representant.

Vi hade även ett skolval som nu är överstökat. Siffrorna redovisar jag förmodligen imorgon om det är någon som är intresserad. För tillfället ska jag förbereda mig för en schackturnering genom att gå och lägga mig och sova. God natt allesammans! Dröm om politiken!


RSS 2.0