Facebook

Igår var jag i Fagersta och tittade på mitt splitter nya kusinbarn. En vecka gammal är han, det får man väl säga är splitter ny? Albin, som han ska heta, var söt men låg bara och sov hela tiden så det han var ju lite tråkig.

Idag var det allsvenskan i Bjursås som vi vann med 7-1. Jag krossade min motståndare totalt så jag är nöjd med min insats:) Bjurs hade inte en så bra dag, men det hade vi. Vi har till och med chans att vinna om vi har riktig tur.

Nu sitter jag och gör det jag aldrig hade trott att jag skulle göra; jag håller på att skaffa facebook, så jag ska väl återgå till det. Om nån har nån bra (om det nu är möjligt) eller i alla fall halvbra bild på mig nånstans så får ni gärna skicka den till mig, för den jag har nu som visningsbild är verkligen bara en tillfällig nödlösning.

Disco

Fan! Jag skrev ett blogginlägg igår, men på grund av att blogg.se inte ville publicera det när jag trykte på publicera så försvann allt:( Nu orkar jag inte skriva så mycket, jag är trött efter att ha sålt godis till en massa mellastadiebarn, så det får bli nån annan gång. Vi gick i alla fall plus 1300kr.

Operation

Nu har jag fått komma hem från sjukhuset. Jag har inte så ont längre, bara när jag rör på mig och lite efter att jag har ätit. Om allt går som planerat så ska jag operera bort min gallblåsa om två till fyra veckor. Kunde de inte ha kommit på att det var gallsten när jag var hos doktorn första gången för över ett år sen? Nu verkar det i alla fall som om det ordnar sig och jag hann till och med hem till körlektionen imorgon bitti.

Dropp

Nu ligger jag alltså här på sjukhuset i Falun med dropp i armen och en pump som låter som en gammal kaffekokare. Hur kom jag då hit?

Det hela började natten till söndag när jag fick ett gallstensanfall. Jag har haft det många gånger och som vanligt gjorde det obeskrivligt ont. Den värsta smärtan gick över efter ett par timmar, men det gjorde fortfarande lite ont vilket det inte brukar göra. Under söndagen gjorde det ont, men det gick att uthärda. Jag kunde till och med spela ett parti schack i allsvenskan i Horndal (ett fint parti som jag vann). På måndagen kändes det ungefär lika och jag mådde dessutom lite illa men jag gick till skolan i alla fall. Innan psykologin skickade mina vänner dock hem mig för tänk om jag hade magsjuka.

Under måndagen utvecklades det hela och gjorde ondare och ondare. Vi hade inget starkare än panodil hemma och mammas bil var inlämnad på reparation och mormor var på kanarieöarna så det var bara att uthärda en sömnlös och hemsk natt. 

Igår var det ännu värre och när mamma fick tillbaka bilen på eftermidagen åkte vi till akuten. Där fick jag smärtstillande och så tog de ett blodprov. De sa att jag skulle få en kallelse till ultraljud sen nån gång och vi åkte hem. På kvällen ringde läkaren och sa att jag skulle få ultraljud redan nästa dag för mina levervärden var förhöjda.

Idag var jag på ultraljud halv tio. Jag hade fem gallstenar. Efter provet skulle jag gå ner på akuten och träffa en annan läkare. Tydligen så var det inte lite förhöjda värden jag hade så det kunde vara farligt om de inte gick ner. De tog ett nytt blodprov och värdena hade inte gått ner så jag fick åka till Falun. Där fick jag vänta först på barnakuten och sen vanliga akuten. Jag fick ta två blodprov till och värdena hade inte gått ner. Därför sitter jag nu och skriver på en bärbar dator som jag har fått låna av min rumskamrat i nattrock och med dropp som låter som en kaffekokare.

Ett mycket intressant blogginlägg

Nu när mamma är borta på kurs får Axel och jag sköta alla hushållssysslor. Idag lagade jag maten medan Axel var ute och skottade. Vilka stereotypa könsroller va? Haha, men självklart berodde det på att jag ville komma undan med en så lätt uppgift som möjligt :P

Utöver det finns det inte så mycket att säga. Förutom att jag såg en jättelång kvinna på coop igår. Hon måste ha varit 1.90.

Det här var kanske inte det mest intressanta inlägget jag har skrivit, men jag kände att det var för länge sen jag skrev nåt.

RSS 2.0